

Ayr State High School

SUCCESS: Every Student, Every Day.

Dear Parent/Carer

Ayr State High School has an alternative timetable format for Mondays. This format has allowed for increased staff meeting and collaboration time for addressing improvements in learning and teaching for our students.

The format for Monday is outlined in the table below.

Monday's Timetable						
Students			Staff			
Session	Time	Duration	Session	Time	Duration	
House Family	8.50 am- 9.00 am	10 mins	House Family	8.50 am – 9.00 am	10 mins	
Session 1	9.00 am – 10.10 am	70 mins	Session 1	9.00 am – 10.10 am	70 mins	
Session 2	10.10 am – 11.20 am	70 mins	Session 2	10.10 am – 11.20 am	70 mins	
First Break	11.20 am – 12.00 pm	40 mins	First Break	11.20 am – 12.00 pm	40 mins	
Session 3	12.00 pm – 1.10 pm	70 mins	Session 3	12.00 pm – 1.10 pm	70 mins	
Session 4	1.10 pm – 2.20 pm	70 mins	Session 4	1.10 pm – 2.20 pm	70 mins	
Second Break	2.20 pm – 3.00 pm	40 mins	Second Break	2.20 pm – 2.30 pm	10 mins	
			Intentional	2.30 pm – 4.00 pm	90 mins	
			Collaboration			
			Meetings			

In simple terms on Monday, students have their second lunch break at the end of the day. This allows the majority of students to finish session 4 and leave school at 2.20 pm. Bus students will be required to stay at school and be supervised until they leave on the bus at their usual time.

As a key part of the enrolment process in preparation for 2025, completion of the following Permission Form is required to ensure we have accurate records of parent/carer consent for this change.

Yours in education

Mr Craig Whittred **Principal**





Monday's Timetable **Permission Form**

1,	agree to the fo	illowing arrangements for my ch	ıld
Parent Name			
	, House Family	/	
Student Name			
Please Choose 1			
☐ Leave school at the sta	rt of second lunch on Mone	days at 2.20 pm	
☐ Remain at school on M	ondays until 3.00 pm		
☐ Remain at school on M	ondays until they board the	eir designated school bus	
		/	
	Signature	Date	